infant

infant
infant creatiu

dilluns, 2 de desembre del 2013

Voki, un nou amic de l'educació




El Voki és una eina que pot arribar a ser molt útil a les aules. És una pàgina web a la qual hi pots crear avatars, és a dir, personatges ficticis al qual dones vida virtualment i al qual pots caracteritzar com desitges.





Inicialment sembla una eina més aviat lúdica, però a mesura que es comença a investigar i a fer-ne ús es pot veure com es poden treballar diversos temes. Primer de tot, es pot treballar la creativitat i l'originalitat a través de la selecció d'un personatge i canviant-li el cabell, la boca, la roba, els complements, etc. També es poden treballar les llengües, doncs hi ha un apartat en el qual es pot escriure un missatge, seleccionar l'idioma, qui ho dirà (selecció d'una veu) i després escoltar-ho. Per tant, es treballa la pronúncia. També es pot treballar la dicció, doncs hi ha un micròfon a través del qual l'infant pot gravar la seva veu i reproduir-la com si fos el seu Voki el que la diu.




El Voki pot inclús ser una eina molt útil pel mestre, doncs es pot utilitzar com a element de comunicació. Un personatge virtual que visita la classe un cop a la setmana i explica els objectius i les tasques a realitzar és molt més motivador pels alumnes que un mestre. És una forma de comunicació molt més amena.


L'únic perill que podria tenir el Voki si no se li fa un bon ús és el fet de crear-se una doble personalitat. Els nens que no estàn satisfets amb com són podrien utilitzar aquesta eina per crear un nou jo.



A continuació us deixo una imatge del voki que he creat jo:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada