infant

infant
infant creatiu

dimecres, 11 de desembre del 2013

Els mitjans de comunicació - segons Orozco

A classe de COED hem vist una conferència de Guillermo Orozco en la qual parla sobre els mitjans de comunicació. 


Segons Orozco creiem que ho veiem tot, però hi han molts detalls dels que no som conscients i que juguen amb nosaltres. La tècnica de la càmara selecciona la realitat que nosaltres percebem i cal un entrenament per poder llegir i interpretar allò que veiem.


La utilització dels mitjans de comunicació pels nens i joves es veu afectada pel que passa a la família i a l'escola, doncs són dues instituions que ens eduquen i que formen part del dia a dia dels infants. El nen que se sent sol buscarà companyia mirant la televisió i s'estarà deixant influenciar sense ser-ne conscient per tots aquests missatges que rebem dels mitjans de comunicació.

Tant la família com l'escola han d'intervindre de forma positiva en la utilització de la tecnologia perquè aquesta pugui servir al nen en el seu creixement, doncs si s'utilitza de forma adequada i prenent consciència de tota aquella informació que rebem pot ser positiu.

Els mitjans de comunicació tenen una responsabilitat en l'educació, doncs influencien a la seva audiència i creen models, rols i modes que el públic segueix inconscientment.

Actualment, segons Orozco, no s'utilitza bé la tecnologia i les eines que tenim a l'abast, doncs tot s'ha d'acompanyar d'una reflexió pedagògia i una explicació de la utilització de la tecnologia.

L'educació, per tant, juga un paper important a l'hora de crear persones autònomes amb pensament lliure capaces de llegir el codi no verbal.

Un exemple és el següent anunci:


Aquest anunci juga amb els sentiments, amb la part emocional de les persones que és la millor manera de interpel·lar a la gent. Fins al final de l'anunci no saps què estan anunciant, i el que anuncien és un cotxe familiar. Juguen amb l'abandonament d'un membre de la família en el sentit que la família pot créixer i créixer i que es necessita un bon cotxe còmode i familiar per poder viatjar amb la família. Per això finalment es compren un cotxe, que és el que anuncien, en el qual hi poden cabre tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada