infant

infant
infant creatiu

dimecres, 11 de desembre del 2013

La Veu

La veu és un mitjà de comunicació que no es té massa en compte socialment, però és molt important. Tècnicament es defineix com a instrument, conjunt de sons i mitjà de comunicació, però realment la veu és molt més que tot això.
La veu és un suport de la comunicació, és l'expressió del ser, doncs a través de la modulació i les cadències de la veu podem rebre molta informació de la persona que s'està comunicant per canal oral. La veu és també una eina de treball i com a mestres hem de tenir en compte que serem un referent pels nostres alumnes i haurem d'intentar que la nostra veu els afecti positivament.

Hi han veus que per algun motiu es diu que són més maques que altres, potser aquesta no seria una bona definició, potser són veus més adequades al context. Per exemple, una veu dolça serà adequada per parlar amb una persona que et demana ajuda, però si estàs interpretant el paper de l'ogre en una obra de teatre la veu adequada n'és una de aspre. Si ens hi fixem les característiques de la veu són adjectius que fan referència als sentits, dolça és una característica del gust i aspre és una característica del tacte.

La veu és un instrument fràgil que s'ha de cuidar i tractar amb delicadesa doncs és molt fàcil espatllar-la sense ser-ne conscient a mesura que passen els anys.

Per poder controlar la qualitat de la nostra veu és important la posició del cos. Les espatlles han d'estar obertes, la barbeta un xic cap amunt les espatlles alineades amb els malucs i els peus i les cames relaxades, ni tenses ni massa flexionades. També és important tenir en compte les 3 "V": el Volum, la Velocitat i la Vocalització (+ l'articulació).
Cal fixar-se en la posició de les cames relaxades, els peus separats a
l'alçada dels malucs, l'esquena recta i el cap lleugerament inclinat cap amunt

Per últim m'agradaria remarcar que l'actitud és molt important, doncs transmet allò que sentim, pensem i vivim i l'actitud està estretament relacionada amb allò que anomenem col·loquialment "el to de veu". L'actitud, per tant, es mostra sobretot amb la veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada