infant

infant
infant creatiu

diumenge, 1 de desembre del 2013

Competència en les TIC dels docents de la UNESCO

El Marc de competencia dels docents en matèria de TIC de la UNESCO té la funció d'informar al col·lectiu relacionat amb l'educació sobre les TIC en la reforma educativa. Actualment vivim en una societat que anomenem societat de la informació i el coneixmenet, i aquesta és l'actual societat gràcies, sobretot, a les TIC. És per això que a les escoles s'ha de ensenyar als nens a utilitzar adequadement les TIC per trobar informació, reflexionar sobre la informació que troben i aprendre. Cal que els alumnes amb l'aprenentatge que rebin de l'escola puguin treballar després sols amb les TIC.


Hi ha un document el qual explica clarament el marc de competencias dels docents en matèria de TIC de la UNESCO, el qual adjunto seguidament.

Els mestres, per tant, han d'estar formats per poder ensenyar als seus alumnes a utilitzar les TIC correctament, i la UNESCO ha preparat un document que marca les competències necessàries per a un mestre sobre les TIC. Aquestes competències es divideixen en tres nivells:
  1. Nocions bàsiques de les TIC
  2. Profundització del coneixement
  3. Generació del coneixement
I aquestes tres competències s'apliquen en cinc àmbits diferents:
  1. Pedagogia
  2. Pràctica i formació professional
  3. Pla d'estudis
  4. Organització i administració
  5. Utilització de les TIC
A continuació us deixo el quadre el qual explica amb més detall com es relacionen aquestes tres competències amb els cinc àmbits en els quals s'apliquen.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada