infant

infant
infant creatiu

diumenge, 1 de desembre del 2013

TIC, evolució i actualitat

L’Anna Pérez és una persona amb una relació molt estreta amb l’educació i les noves tecnologies. Després de visionar un vídeo a classe en el qual ens ha explicat varies coses, he pogut extreure unes idees principals. El vídeo ha iniciat amb una base teòrica que m’ha fet prendre consciència sobretot del avenç de les tecnologies. Per exemple, abans hi havia la web 1.0, una web que permetia la comunicació entre poques persones. Aquesta, però, ha evolucionat a la web 2.0, que conté creadors i usuaris, ja no hi ha només text, ara hi ha multimèdia i audiovisual, i el nombre d'eines han incrementat (google maps, blogger, drive, etc.) i per tant, ha provocat la globalització de la informació.

Hi ha un vídeo molt interessant que suscita a la reflexió, i tot i que no és de l’Anna Pérez, l’he extret del seu blog.

Tornant al vídeo que hem vist a classe, és interessant el tipus de qüestions que presenta l'Anna Pérez, en concret l'ús de les TIC a les aules. Els mestres som els responsables d'ensenyar a utilitzar aquestes noves eines a les aules, o les hem de prohibir perquè afavoreixen a la distracció?

Aquest tema m'ha provocat a mi mateixa un munt de reflexions, doncs sóc una persona de "paper i llapis", en canvi, n'hi ha d'altres, que sense un ordinador estarien perduts. La meva reflexió com a futura mestra és que no s'ha de perdre el paper i el llapis, però que tampoc ens hem de tancar a l'evolució. El món és com és gràcies a l'evolució, per tant, no tanquem portes, obrim-nos i mirem què podem aprofitar i com de bones poden ser pels alumnes les noves tecnologies.

El blog de l'Anna Pérez està ple d'explicacions i reflexions sobre les diferents tecnologies, seria interessant fer-li un cop d'ull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada