infant

infant
infant creatiu

divendres, 4 d’octubre del 2013

Imatges i Paraules

<<Una imatge no val més que mil paraules>>

Actualment les imatges han agafat molt de valor i en ocasions es considera que <<una imatge val més que mil paraules>>, però per Tuson, amb el qual coincideixo, les imatges formen part del nostre dia a dia, però no tenen la importància que se'ls atribueix arribant a creure-les superiors a les paraules.
El llenguatge i la parla és una característica distintiva de l'ésser humà, ens és imprescindible com a espècie en l'àmbit de la comunicació. Per dir una paraula es triga entre mig i dos segons, però per representar aquesta paraula com a imatge trigues molt més, no és útil la comunicació per imatges.
La presència d'imatges avui en dia és abassegadora, però hi han moltes idees, com la finalitat, que no es poden transmetre amb imatges, en canvi, les paraules poden crear imatges sense límit en les nostres ments.
És evident que les imatges ens són molt útils en molts casos, però la realitat és que les imatges i les paraules han de viure en pau sense que les primeres siguin considerades superiors.



<<Pensem, ara, en dos caçadors a l'aguait d'una peça (un bisó, per exemple) que traurà el ventre de pena a la colla que els espera, famolenca i delerosa, dins la cova. Tenen els arcs tensos, els ulls fits en els punts precisos: un al coll del bisó, l'altre a la pansa. I, de cop, el  primer caçador li ha de dir al segon que més val que tots dos disparin al coll. Destensa l'arc, toca l'espatlla de l'ami i dibuixa a terra les imatges del canvi de plans. El bisó, mentrestant, fa quatre o sis passes, desapareix rere els matolls, i també s'esfumen les esperances d'afegir una mica de proteïnes necessàries a la dieta. És clar que els humans vam desenvolupar llengües orals i no pas d'imatges! I és per això que encara sobrevivim en aquesta terra, potser difícil, on els animals es poden amagar en un tres i no res>> TUSON, J. (2001). Una imatge no val més que mil paraules. Barcelona: Ed. Empúries

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada