infant

infant
infant creatiu

diumenge, 12 de gener del 2014

Blogger

Hi ha una eina de la qual encara no he parlat, i se'm fa estrany parlar-ne ara que porto tant de temps utilitzant-la.

Aquesta eina és el Blogger, una eina que m'ha estat molt útil al llarg de tot aquest semestre.

Un blog és una eina d'aprenentatge que permet recollir informació i reflexionar sobre aquesta. També és una eina d'avaluació pel mestre. Hi ha moltes persones que estan connectades a la blogosfera, que és la comunitat de blogs, i aquestes persones s'anomenen blocaires. Aquests blocaires, amb més o menys freqüència fan posts, que són les notícies del blog.

Els blogs van néixer com una cosa personal però aviat la gent va començar a llegir els blogs dels altres i a comentar-los. Això va suposar un canvi en la comunicació dels blogs, que era unidireccional i es va convertir en una comunicació d'anada i tornada.

Recomano la utilització del blogger a tothom, doncs és una eina molt útil per moltes coses, però la que considero principal és la reflexió.

Com s'utilitza aquesta eina? El primer de tot és crear el blog, pots posar-li el nom que desitgis. Un cop crees el blog et trobes en una pàgina que a l'esquerra pots seleccionar si vols crear una nova entrada, si vols veure les entrades antigues, etc.

Com podeu veure en aquesta imatge, al centre hi ha una gràfica que indica el nombre de visites que ha rebut durant els dies.

A la part superior central hi diu: visualitza el blog i quan premis el botó s'obrirà en una altra pàgina el blog tal i com el veu el públic.

Si a l'esquerra prems a "Entrades" podràs veure la pàgina on tens totes les entrades.
Aquestes entrades, a més, es poden organitzar per etiquetes.

Si prems a "format" podràs decidir quins gatgets hi han en el teu blog.
Si prems a "plantilla" pots modificar el model del blog fent-lo senzill o dinàmic.

Si prems a "Configuració" pots modificar allò bàsic que té el blog.

Aquesta és només una petita introducció a l'utilització del blog, però seria molt més recomenable que un mateix investigués el seu ús fent-lo servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada